Suomalaiset yritykset

Suomalaiset yritykset
Suomessa on vuosien saatossa nähty lukuisia lupaavia startup-yrityksiä. Monet niistä on saanut huomiota jopa ulkomaita myöten esimerkiksi suomalaisten kehittämien innovatiivisten tuotteiden vuoksi. Kaikki suomalaiset yritykset eivät kuitenkaan ole saavuttaneet jalansijaa markkinoilla samalla tavalla, mutta tällä sivulla me keskitymme kertomaan niistä suomalaisista yrityksistä, jotka ovat menestyneet. Yksi tällainen on esimerkiksi älysormuksia valmistava Oura, joka oli onnistunut vuonna 2018 keräämään itselleen mittavan rahoituksen. Toukokuussa 2021 yritys ilmoitti keränneensä sadan miljoonan dollarin pääoman kansainvälisiltä sijoittajilta.

Startup-yrityksinä maailmalle ponnistaneet suomalaiset yritykset

Monet Suomen yritykset ovat ponnistaneet maailmalle startup-pohjalta. Yksi tällainen on suomalainen Utopia, jonka tavoitteena on alusta asti ollut tulla maailman johtavaksi tekstianalytiikkataloksi. Vaikka aivan maailman kärkisijoilla tämä yritys ei vielä ole, se onnistui parissa vuodessa kolminkertaistamaan liikevaihtonsa.

Suomalainen Fingertip puolestaan on onnistunut kehittämään pilvipohjaisen alustan, joka helpottaa päätöksentekoa yrityksissä. Alusta tekee päätöksenteosta läpinäkyvämpää, ja tällaisen uskotaan olevan tulevaisuuden tapa toimia. Yritys sai tuotteensa Microsoft Teams -alustalle, ja yrityksen tuottama sovellus julkaistiin vuonna 2021.

Mielenkiintoinen yritys nimeltä Ruuvi puolestaan tarjoaa IoT-laitteita kotitalousten monitorointiin ja yrityksille tavaroiden ja kylmäketjujen seurantaan. Yritys on onnistunut kasvattamaan liikevaihtoaan suuresti, ja he ovat tuoneet markkinoille SaaS-pohjaisen pilvipalvelun.

Muita lupaavia yrityksiä

Aivan kaikki suomalaiset startupit eivät ole vielä onnistuneet ponnistamaan edes suomalaisten tietoisuuteen. Esittelemme tässä seuraavaksi lupaavia yrityksiä, joista et välttämättä ole vielä kuullut. Yksi tällainen on esimerkiksi Neuroflux, joka syntyi innovaatiokilpailuissa pärjänneen ohjelmistokehitystalo Perfektionin toimesta. Yritys auttaa jätevesien huoltoa havaitsemaan poikkeamia.

Suomalainen Leadfeeder selvittää käyttäjän IP-osoitteeseen perustuen sen, mistä yrityksistä verkkosivuilla on vierailtu. Tämän jälkeen se syöttää tiedon vierailusta myyjien sähköpostiin. Yritys tekee yhteistyötä Linkedinin kanssa, ja siitä ollaan kiinnostuttu myös maailmalla. Monet suomalaiset startup-yritykset ovat jääneet turhaan varjoon, ja moni muu ansaitsisi tulla nähdyksi ja kuulluksi sekä Suomessa että muualla maailmalla.