Bisnesenkelit auttavat yrityksen rahoituksessa

Startup-yritys

Moni aloittava startup-yritys huomaa jossakin vaiheessa tarvitsevansa lisäkassaa joko tuotteen tai toimintaidean loppuun viemiseksi. Kun mielessä on hyvä idea, ei siitä noin vain haluta luopua, sillä koskaan ei tiedä, vaikka juuri kyseisellä idealla tuottaisi myöhemmin miljoonien omaisuuden. Aina lainan ottaminen pankista ei ole mahdollista tai se ei syystä tai toisesta houkuta. Tällöin kuvaan astuvat bisnesenkelit, jotka voivat halutessaan tukea suunnitelmaa rahallisesti. Mutta miten tällaisen sijoittajan saa omalle yritykselleen ja miten sijoittaja vakuutetaan idean toimivuudesta?

Bisnesenkelit etsivät potentiaalisia yrityksiä

Bisnesenkeli on usein varakas henkilö, joka etsii seuraavaa potentiaalista sijoituskohdetta. Hän haluaa sijoittaa pääomaa yritykseen, jonka kasvuun hän uskoo. Takaideana sijoittajalla on aina se, että hän tulee saamaan sijoituksensa korkojen kera takaisin.

Vaikka bisnesenkeli antaakin rahoituksen yritykselle niin sanotusti ilmaiseksi, tulee se kuitenkin jollakin tavalla palauttaa hänelle. Sijoittaja tekee usein yrityksen kanssa sopimuksen siitä, kuinka suuren osuuden hän saa yrityksen tuottamasta voitosta seuraavien vuosien ajan.

Sopimus yrityksen ja sijoittajan välillä voi olla myös erilainen, ja kaikki tämä suunnitellaan yhdessä tapauskohtaisesti. Sijoittajalla voi olla myös toiveita liikesuunnitelman suhteen, ja hän voi asettaa ehdot rahoitukselleen.

Miten saada sijoittaja kiinnostumaan?

Maailmalla on lukuisia aloittelevia startup-yrityksiä, jotka kaipaavat tukea. Kaikki yritykset eivät valitettavasti rahoitusta saa. Jotta bisnesenkelin saisi kiinnostumaan omasta ideasta, kannattaa ideaa tuoda aktiivisesti esiin. Vaikka ensimmäinen sijoittaja sanoisi jyrkän ei-sanan, voi seuraava kiinnostua siitä.

Jotta yrityksesi olisi mahdollisimman kiinnostava, olisi hyvä että sinulla on joko ainutlaatuinen innovaatio, ratkaisu jonkin ongelmaan, kokemusta asiasta sekä intoa ja rohkeutta tuoda asiaa esiin. Se, miten yrittäjä asiansa esittää potentiaaliselle sijoittajalle, vaikuttaa myös todella paljon. Ne startup-yritykset jotka uskovat vahvasti itseensä, voivat potentiaalisemmin saada rahoituksen kuin ne, jotka ovat epävarmoja.